Umbrija i južna Toskana

2018. crtica 6d/3n crtica Icon bus crtica od 139 €

ARECO - MONTEPULCIANO - PIENZA - PERUDJA - ASSIZI

 

6 dana (3 noćenja) - autobusom

Termini:        mart - maj 2018.

Vodimo Vas u najživopisniji i najromantičniji deo Italije - južna Toskana i Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u srednjovekovni i renesansni gradić - Montepulciano i dalje nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije - Chianciano terme. Putovanje nas dalje vodi do gradića Pienza i Montalcino - dva bisera smeštena izmedju toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama.  Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad - Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje - Assiziju. U povratku obilazimo etrurski gradić u kome je snimljen čuveni film ,,La vita e bella” -  Areco.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan                      BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 18.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan                      ...ARECO - CHIANCIANO TERME

Preko regija Furlanija, Veneto, Emilia - Romanja, dolazak u Toskanu u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak do gradića Areco, rodni grad Frančeska Petrarke. Po dolasku šetnja gradom: Piazza Grande - trg koji datira iz 13.veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella“, Vazarijeva Loggia, Duomo - predivno gotičko zdanje posveceno Sv. Donatu, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća. Slobodno vreme sve do polaska prema Chianciano termama. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i odmor u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

3.dan                      CHIANCIANO TERME - MONTEPULCIANO I PIENCA - CHIANCIANO TERME

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Montepulciano i Piencu. Montepulciano je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja ovog grada. Nakon posete hramu obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale. Slobodno vreme sve do polaska prema Pienci, rodnom gradu pape Pia II, koji ga obnavlja i gradi u stilu renesanse. Po dolasku razgledanje grada: Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo Borgia, Palazzo Piccolomini. Slobodno vreme, tokom kojeg preporučujemo da probate ovčiji sir, lokalni proizvod po kome je ovaj grad, izmedju ostalog poznat. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan                      CHIANCIANO TERME - PERUDJA - ASSIZI - CHIANCIANO TERME

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Perudju i Assizi. Perudja je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Perudje). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg - Piazza IV Novembre, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Madjore, Trg Republike i corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Assizi. Po dolasku šetnja gradom, obilazak bazilike Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda i nakon toga slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

5.dan                      CHIANCIANO TERME - OUTLET VALDICHIANA...

Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema Outletu - Valdichiana (http://www.valdichianaoutlet.it/en/home). Slobodno vreme za kupovinu (u trajanju od 2h). U dogovoreno vreme polazak prema Srbiji. Vožnja preko severne Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti...

6.dan                      ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

USLUGA

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA

 *ograničen broj mesta

07.03 - 12.03.2018.

Hotel 3*

3ND

149€

139€

05.04 - 10.04.2018.

Hotel 3*

3ND

159€

149€

27.04 - 02.05.2018.

Hotel 3*

3ND

159€

149€

23.05 - 28.05.2018.

Hotel 3*

3ND

149€

139€

DOPLATA ZA 1/1 SOBU - NA UPIT.

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA (do Rumske raskrsnice) - 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera).

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

 • prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji prema programu
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Chianciano termama, doručak - kontinentalni (samoposluživanje)
 • obilazak gradova prema programu putovanja
 • usluge vodiča - pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

 • obavezna boravišna taksa u Chianciano termama - oko 1€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Montepulciano i Pienca - 20€
 • Perudja i Assizi - 25€.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:

Hotel Elena se nalazi u blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon, minibar i sopstveno kupatilo. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel Patria je smešten u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel Mediterraneo se nalazi u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 48. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje - gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

 

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja putnika, moguće je realizovati fakultativni izlet uz korekciju cene izleta.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Trans Jug Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

    Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Trans Jug travel

    Cenovnik br. 1/12.12.2017.

 

Organizator putovanja: TRANS JUG TRAVEL, Karađorđeva 77,  Licenca OTP 113/2016 od 05.12.2016

Turistička agencija TRANS’JUG travel poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0155 / 2017 od 01.11.2017. godine, polisa broj 300059120 od 01.11.2017. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br. 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kalendar

« Mart 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Newsletter prijava

Ime:
Email:

Kontakt

Trans Jug Travel
Karađorđeva 77, Beograd
+381 (0) 11 6649 219
+381 (0) 11 6641 639
+381 (0) 64 853 0005
office@transjugtravel.rs

© 2016 Trans Jug OTP 113/2016, od 05.12.2016. - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.