Zlatibor – Tara

Zlatibor / Tara
Srbija

DESTINACIJA

Izlet
POLASCI: 08.08.-05.09.2020.

TRAJANJE

ZLATIBOR, TARA
ZLATIBOR – STOPIĆA PEĆINA – SIROGOJNO – KREMNA –
VOŽNJA ŠARGANSKOM OSMICOM – TARABIĆI – MANASTIR RAČA – REKA VRELO

1 noćenje / 2 dana / autobusom

Zlatibor je prostrana zatalasana visoravan i područje visokih planina, borove šume i planinskih pašnjaka, koji je zahvaljujući divnoj prirodi, raznovrsnoj turističkoj ponudi i blagotvornoj klimi, proglašen za najveći zimski planinski turistički centar Srbije.
Planina Tara je među najlepšim planinama u Srbiji. 1981. godine proglašena je Nacionalnim parkom. Čarobne šume i obronci planine Tare su riznice kulturnog nasleđa iz praistorijskog, antičkog, rimskog i vizantijskog vremena. Posebno je zanimljivo razgledati srednjovekovni manastir Raču iz XIII veka, kuću Tarabića – čuvenih vidovnjaka poznatih kao srpska Nostradamus porodica ili se voziti Šarganskom osmicom, prugom uskog koloseka.

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN, SUBOTA BEOGRAD – ZLATIBOR – STOPIĆA PEĆINA – SIROGOJNO – KREMNA – selo MUŠVETE / degustacija pršute (fakultativno)
Polazak iz Beograda oko 7h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja pored Lazarevca, Čačka, Užica. Dolazak na Zlatibor. Predah u centru jedne od naših najatraktivnijih planina. Sledi poseta Stopića pećini. Prva speleološka istraživanja ove pećine obavio je naš veliki istraživač Jovan Cvijić, a turistički deo pećine ima nekoliko atraktivnih elemenata, kao što su: prostrani ulaz, otvori na tavanici, siparska kupa “Pseće groblje”, vodopad “Izvor života” i niz bigrenih kada. Nakon obilaska pećine, odlazak do Sirogojna, sela u kom se nalazi jedini muzej na otvorenom u Srbiji – “Staro selo”. Na lokaciji od pet hektara, pored crkve Svetog Petra i Pavla, prevučene su iz svih delova Zlatibora stare brvnare kako bi se ovde prezentovale i čuvale. Slobodno vreme za obilazak. Nastavak putovanja ka Kremni. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do sela Mušvete u čuvenu pršutaru. Po dolasku, prvo se obilazi proizvodnja uz objašnjenja samog postupka nastanka ovog gastronomskog specijaliteta, a zatim sledi degustacija nekih od proizvoda (pršuta, pančeta i kulen) kao i domaće rakije i vina. Povratak u Kremnu. Noćenje.
2. DAN, NEDELJA KREMNA – VOŽNJA ŠARGANSKOM OSMICOM – TARABIĆI – MANASTIR RAČA – REKA VRELO – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do stanice Mokra Gora i ukrcavanje u čuveni voz Nostalgija. Sledi vožnja uskokolosečnom prugom od 760 mm, čuvenom Šarganskom osmicom. Od Mokre Gore do stanice Šargan Vitasi proći ćete kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladati visinsku razliku od 300 metara i sve to na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Za vreme vožnje imaćete priliku da sa nekog od pet vidikovaca sagledate bogatstvo i lepote prirode ovoga kraja. Nakon vožnje sledi odlazak do takozvanog sela proroka – zaseoka Tarabić, koje je nazvano po prorocima Milošu i Mitru Tarabić, koji su u XIX veku proricali i za nova vremena. Kremna i proročanstvo utkali su u našu kulturnu baštinu. Nakon priče o takozvanim srpskim Nostradamusima, sledi odlazak do manastira Rača, koji se nalazi pored rečice Rače, u neposrednoj blizini Bajine Bašte. Ovaj manastir je najverovatnije zadužbina kralja Dragutina Nemanjića. Tokom II svetskog rata ovde je čuvana najdragocenija knjiga srpske književnosti – Miroslavljevo jevanđelje, koje predstavlja najstariju sačuvanu knjigu pisanu na srpskom književnom jeziku. Patrijarh srpski gospodin Pavle je u dva maha bio monah u manastiru Rača. Obilazak manastira. Nastavak putovanja. Predah pored reke Vrelo koja nastaje od jakog kraškog vrela Perućac u podnožju planine Tare. Dužina toka reke Vrelo je 365 m. Važi za jednu od najkraćih reka Evrope. Simbolično se zbog svoje dužine naziva i reka Godina. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnijim večernjim satima zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

08.08 – 09.08.2020.

BRAĆA SEKULIĆ 1*

8990,00 din

6990,00 din

05.09 – 06.09.2020.

BRAĆA SEKULIĆ 1*

8990,00 din

6990,00 din

doplata za 1/1 sobu 1500 din (isključivo na upit)
ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
• prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• smeštaj u hotelu 1* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
• obilaske prema programu
• ulaznicu za Stopića pećinu
• ulaznicu za etno selo u Sirogojnu
• vožnja Šarganskom osmicom
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
• individualne troškove – nepomenute usluge
• fakultativne izlete

NAČIN PLAĆANJA
• dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
• platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 15 pax za realizaciju):
SELO MUŠVETE / degustacija pršute (pršuta, pančeta, kulen, 1 čašica rakija, 1 čaša vina) 990,00 din OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLET U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA.

POSEBNE NAPOMENE
• Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata…), agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1000 dinara po ugovoru.
• Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
• Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
• Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
• Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
• Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA AGENCIJE

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA 

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU 

Organizator putovanja ima licencu OTP 1/2020 izdatu 16. jauara2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 250.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj   990000031306 od 25.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE”. ● Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.