m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
TRAŽI GORE

Istraži Crnu Goru

Otkrij gdje su u Crnoj Gori ljetovale zvijezde poput Merilin Monro, Elizabet Tejlor i Sofije Loren! Ipak je za tebe prava poslastica nešto intimnije? Možda da se ušuškaš u svoj mali raj, do koga stižeš stazicom kroz šumu, ili isključivo brodićem? Ili nešto sasvim drugo? Zadovolji svoju radoznalost i pronađi idealno kupalište za tebe i tvoje najdraže!

Hrvatska je jedna od onih zemalja čiji je glavni adut vidljiv i pri letimičnom pogledu na geografsku kartu. Dužina obale kojom Hrvatska izlazi na Jadransko more je 6.278 km od čega je skoro 4.400 km ostrva, hridi i grebena; ali to nije bilo kakva obala niti bilo kakva ostrva…Ukoliko se malo približimo, shvatićemo da je priroda ovde dokazala kako može stvoriti oblike koji prevazilaze i najbujniju maštu, poštujući svoju veličanstvenu i nedokučivu estetiku. Nije nikakvo čudo što se čitavom dužinom Jadrana prostiru mnogobrojni nacionalni parkovi i parkovi prirode Republike Hrvatske.
Ali tu je i onaj deo koji je, naslanjajući se na prirodno okruženje, nastao isključivo pod uticajem čoveka.
Gradovi, građevine, arheološki lokaliteti, ostaci su duge i bogate istorije, svedoci visoke kulture svih civilizacija koje su naseljavale ovu teritoriju. Teško je živeti u modernom svetu a ne znati za važnost i veličinu starih primorskih gradova kao što su Split, Dubrovnik i Zadar, a tu je i čitava Istra, pa ostrva Hvar, Brač, Mljet, Brioni, Kornati…