Trans-Jug TravelTrans-Jug Travel
Forgot password?

TREBINJE – HERCEGOVAČKA GRAČANICA – MANASTIR TVRDOŠ – TJENTIŠTE – VIŠEGRAD/ANDRIĆ GRAD

DESTINACIJA
TREBINJE – HERCEGOVAČKA GRAČANICA – MANASTIR TVRDOŠ – TJENTIŠTE – VIŠEGRAD/ANDRIĆ GRAD

TRAJANJE
4 dana / 2 noći – AUTOBUSOM
TERMIN:

Cena od
99 79
Euro / osoba / paket

sa fakultativnom posetom  : MANASTIR OSTROG

TREBINJE: Prvi put Trebinje se spominje u X veku kod Konstantina Porfirogenita, pod nazivom Tribunija. U to doba Trebinje se nalazilo na karavanskom putu koji je vodio iz Kotora i Dubrovnika prema Bosni, Srbiji i Crnoj Gori… Mediteranska (izmenjeno kontinentalna) klima sa 260 sunčanih dana daje poseban topao, pitom izgled ovom kraju i ljudima koji u njemu žive.

Turistički kompleks Hercegovačka Gračanica je najposjećenija lokacija sakralnog karaktera u istočnoj Hercegovini.

Hercegovačka Gračanica je izgrađena kao ispunjenje želje čuvenog srpskog pesnika Jovana Dučića izražene u njegovom testamentu. Želeo je da bude sahranjen na jednom od brda koja okružuju Trebinje u crkvi nalik “onoj na Kosovu”, misleći na Kosovsku Gračanicu, najpoznatiju zadužbinu kralja Milutina iz 1321. godine.

Manastir Tvrdoš se nalazi na desnoj obali reke Trebišnjice 5 km zapadno od Trebinja. Sagrađen je na temeljima crkve iz IV vijeka i spada u red najstarijih kulturno istorijskih spomenika u Republici Srpskoj. U XVI i XVII veku Tvrdoš je bio sedište Humsko-Hercegovačke, odnosno Trebinjske mitropolije. Tokom tursko-mletačkog rata manastir je porušen, a deo relikvija prenesen je u manastir Savinu (Herceg Novi) i manastir Duži, odakle je 1992. godine u Tvrdoš prenesena ruka Svete kraljice Jelene Anžujske, majke kraljeva Milutina i Dragutina.

Manastir je poznat i po činjenici da je u njemu Sveti Vasilije Ostroški primio monaški postrig i sveštenički čin, nakon čega je izvestan period službovao kao paroh popovopoljski. To je razlog zašto se Sveti Vasilije naziva još i “Ostroški i Tvrdoški”.Dugu tradiciju proizvodnje vina, čiji počeci sežu u XV vek, manastir uspešno održava i danas zahvaljujući   vinogradima, vinskom podrumu i savremenoj vinariji.

U blizina Tjentišta se nalazi memorijalni kompleks „Dolina heroja“. U njemu su 1971. godine podignuti spomenik (autora Miodraga Živkovića) i kosturnica palih boraca u bici na Sutjesci. U spomen-muzeju upisana su imena više od 7.000 boraca palih u bici na Sutjesci.

Višegrad se prvi put pominje 1433. godine kada je pripadao moćnoj srpskoj vlastelinskoj porodici Pavlovića, pod čijom je upravom bio i srednjovjekovni grad Dobrun. Na vrhu brda iznad drinskog mosta nalaze se tragovi starog grada ili Pavlovine.

Višegradska ćuprija na Drini je zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića (tur. Sokollu Mehmet Paşa, 1505. ili 1506-1579). Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine, a gradio ga je tada najčuveniji turski arhitekta Kodža Mimar Sinan. Izgrađen je u istočnjačkom stilu i predstavlja remek delo tadašnjeg graditeljstva.

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. Kompleksom upravlja preduzeće Andrićgrad d.o.o. čiji su vlasnici poznati srpski reditelj Emir Kusturica i opština Višegrad zajedno sa Vladom Republike Srpske.
MANASTIR OSTROG  je sagrađen još u vremenima, koja su prethodila knezu Vlastimiru i sinu mu Budimiru oko 859. godine. Najstariji pomeni našega „Ostroga, blizu Onogošta, u Gornjoj Zeti“, čiji se neistraženi tragovi slute u ostacima ruševina na lokalitetu Gradac, nedaleko od današnjeg manastira, nalaze se u poveljama napuljskog kralja Alfonsa Petog iz 1444. i 1454. godine, kao i kod Dubrovčanina Mavra Orbina, u delu „Kraljevstvo Slovena“ iz 1601. godine…
RESTORAN”STARA KUĆA“ GRAHOVO (Mhttp://findinmontenegro.com/item/restaurant-konoba-stara-kuca-old-house/  Restoran sprema hranu isključivo po starim domaćim receptima.

Ono što je svakako najznačajnije za istoriju  Dubrovnika je činjenica da je on bio samostalna republika nakon što je 1358. godine Ludovik I. potvrdio Dubrovačkoj Republici sve atribute državnosti.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN, petak: BEOGRAD

 • Polazak iz Beograda oko 23:30h u dogovoru sa grupom. Vožnja kroz Srbiju, pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN, subota: TREBINJE sa manastirima Gračanica i Tvrdoš

 • Nastavak putovanja za Trebinje, pored Foče i Gacka. Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz pratnju lokalnog vodiča , uz laganu šetnju preko Arslanagića mosta iz XVI veka sagrađenom od kamena. Prelazimo preko reke Trebišnjice jedne od najvećih ponornica u Evropi . Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Odlazak do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice .Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Večera u ceni sa polupansionom. Noćenje.

3.DAN, nedelja TREBINJE – MANASTIR OSTROG – TREBINJE

 • Doručak. Fakultativni izlet za manastir Ostrog.Putujemo ka Nikšiću i manastiru „Ostrog“. Boravak u manastiru dva sata. U povratku ručak u restoranu “ Stara kuća“ koji podrazumeva jagnjeće pečenje i drugo pečenje ispod sača 350 g , pekarski krompir, salatu i domaću lepinju.Povratak u Trebinje. Slobodno vreme.Večera ( u ceni sa polupansionom). Ukoliko je varijanta noćenje sa doručkom , moguće je fakultativno organizovati večeru u nekom nacionalnom restoranu sa muzikom. Ukoliko izaberete polupansion, moguće je organizovati rezervaciju u nekom restoranu sa muzikom. Noćenje.

4.DAN, NEDELJA TREBINJE – TJENTIŠTE-VIŠEGRAD/ANDRIĆ GRAD-BEOGRAD

 • Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Putujemo preko Bileće, Gackog, Čemernog do Tjentišta. Zaustavljanje i kraći boravak kod memorijalnog kompleksa „Dolina heroja“. Nastavak putovanja preko Foče i Goražda do Višegrada. Razgledanje Andrić grada, šetnja ćuprijom Mehmed paše Sokolovića… Nakon dva sata u Višegradu, polazak za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u kasnim večernjim satima ( oko 22-23 časa)

Cena aranžmana sa uslugom  dva polupansiona u hotelu INN****  109
FIRST MINUTE 89€

 Cena aranžmana sa uslugom  dva noćenja sa doručkom u hotelu INN****   99
FIRST MINUTE 79€

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji
 • smeštaj u hotelu INN 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/3 sobama sa TWC, TV, WF , mini frižider, na bazi 2 polupansiona (doručak-švedski sto – samoposluživanje, večera-klasično posluživanje) ili noćenja sa doručkom
 • boravišnu taksu u Trebinju
 • razgledanje Trebinja u pratnji lokalnog vodiča
 • razgledanje manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice
 • razgledanje spomen kompleksa na Tjentišu
 • razgledanje Višegrada i Andrić grada
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

 CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje ( 400,00 dinara)
 • individualne troškove – nepomenute usluge

fakultativne izlete:

 • fakultativni izlet do manastira Ostrog sa uračunatim prevozom do donjeg manastira, zatim prevozom od donjeg do gornjeg manastira, ukoliko vreme dozvoli kraće zadržavanje i obilazak Nikšića,  ručkom u restoranu „Stara kuća“ koji podrazumeva jagnjeće pečenje i drugo pečenje ispod sača, pekarski krompir, salatu i domaću lepinju uz pratnju vodiča . Cena izleta je 25€ (min. 35 pax)
 • mogućnost fakultativne večere u jednom od hercegovačkih restorana 15€ (min. 20 pax) (ukoliko koristite noćenje sa doručkom).

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

 • NAČIN PLAĆANJA: Protiv vrednost u dinarima na dan uplate po srednjem kursu NARODNE BANKE SRBIJE
 • Uslovi plaćanja :   30 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
 • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
 • 30 % PRILIKOM REZERVACIJE,A OSTATAK  ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE
 • 30 % PRILIKOM REZERVACIJE, A OSTATAK PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA AGENCIJE TRANS JUG TRAVEL DOO BEOGRAD LICENCA BROJ 113/2016

U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU “YUTA”, BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA POLISA OSIGURANJA U VISINI 300.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

Program broj 2 od 02.09.2019.g

Osoba zadužena za reklamacije: Marina Jelić

U skladu sa okruženjem postavljena je i poslovna koncepcija hotela IN – modernog objekta, čija su glavna obeležja udobnost, funkcionalnost i intimnost, koji uključuju sve neophodne sadržaje važne za vrhunski kvalitet i nivo usluge. Hotel se nalazi u Trebinju, u centra grada. Hotel IN raspolaže podzemnom garažom, liftom, restoranom za potrebe gostiju, a njegovi kapaciteti omogućavaju smještaj manjih ekskurzija, sportskih klubova, domaćih i stranih turista. Gostima je omogućen pristup internetu u sobama i internet-kafeu. U svim sobama postavljeni su klima-uređaji. Pored internet-konekcije, sobe su opremljene televizorima sa bogatim izborom kanala kao i moderno opremljenimTWC-ima.

POSEBNE NAPOMENE:

 • Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.Za putnike koji su državljani Srbije za prelazak granice BIH potreban dokument je lična karta, a za decu do 18 godina potreban važeći pasoš(duže od 3 meseca od datuma povratka).Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Bosne i Hercegovine.
 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com…
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja: TRANS JUG travel, Karađorđeva 77, licenca OTP 113/2016 od 05.12.2016.
Agencija TRANS JUG travel poseduje garanciju putovanaj u visini od 300.000 evra za slučaj insloventnosti organizacije putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjavanjem, delimičnim ispunjavanjem ili neurednim ispunjavanjem obaveza organizatora putovanja koji se određuje Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj M0043/2018 od 1.11.2018. godine, polisa broj 30000009585 od 1.11.2018. godine, Akcionarskog društva osiguranja Milenijum osiguranje. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, ul. Kondina br. 14., Beograd, +381 11/3228.686, +381 11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs