m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
TRAŽI GORE

Istraži Crnu Goru

Otkrij gdje su u Crnoj Gori ljetovale zvijezde poput Merilin Monro, Elizabet Tejlor i Sofije Loren! Ipak je za tebe prava poslastica nešto intimnije? Možda da se ušuškaš u svoj mali raj, do koga stižeš stazicom kroz šumu, ili isključivo brodićem? Ili nešto sasvim drugo? Zadovolji svoju radoznalost i pronađi idealno kupalište za tebe i tvoje najdraže!

GRČKA, zvanično Republika Grčka,  smeštena je na krajnjem jugoistoku Evrope, na jugu Balkanskog poluostrva. Graniči se sa Albanijom, Republikom Makedonijom, Turskom. Obuhvata površinu od 132 000 km2. Pored kontinentalnog dela obuhvata preko 1400 ostrva. Obala joj je razuđena sa dužinom od 13 676 km, reljefno je pretežno planinska, a na planini Olimp je najviša tačka sa visinom od 2911 m.
Republika Grčka izlazi na Egejsko, Jonsko i na Mediteransko more.
Grčka ima nešto manje od 11 miliona stanovnika, a najviše njih je koncentrisano oko tri najveća grada, Atine, koja je i glavni grad, Soluna i Patre. 95% stanovništva čine grci, stoga je Grčka jedna od etnički najhomogenijih zemalja. U verskom pogledu dominira pravoslavno hrišćanstvo, okupljeno oko Grčke pravoslavne crkve i Carigradske patrijaršije.